eMAG a spionat clipboard-ul utilizatorilor de iPhone / iPad?

Odata cu iOS 14, Apple a introdus un sistem de notificari cu bannere prin care utilizatorii sunt instiintati ca textul copiat pe clipboard dintr-o aplicatie, a fost lipit (paste) intr-o alta aplicatie. Nu este nici o panica daca mesajul “Facebook pasted from Chrome” apare atunci cand utilizatorul lipeste un text copiat din Chrome in Facebook.
Motiv de ingrijorare este daca primim mesajul “eMAG pasted from Authentificator” in momentul in care descdem aplicatia. Semn ca la accesarea aplicatiei eMAG de pe iPhone, aceasta citeste in mod automat clipboard-ul utilizatorilor. Utilizatori care pot avea copiate in clipboard informatii confidentiale. Conturi bancare, date personale, coduri de securitate, parole, conversatii si altele. Toate acesta se duceau undeva in … eMAG, de fiecare data cand utilizatorul deschidea aplicatia.

Asa cum am spus in acest articol de pe iHowTo.Tips, nu este o practica noua si nici periculoasa ca unele aplicatii sa poata citi clipboard-ul utilizatorilor. Problema este atunci cand clipboard-ul este citit si copiat de aplicatie pentru scopuri publicitare sau alte scopuri de spionare a utilizatorului.

Din fericire acest update de iOS a scos la iveala aceste practici, iar eMAG a reactionat rapid. In versiunea eMAG 3.0.1 a fost eliminata citirea automata a clipboard-ului.

Ce este bine sa faceti?

  1. Faceti update la cea mai recenta versiune de iOS.
  2. Faceti update la cea mai recenta versiune a aplicatiei eMAG sau o dezinstalati.

GENIUS 🙃

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *